VestsjællandsCentret er et shoppingcenter i Slagelse. Vi åbnede tilbage i 1969 og har et stærkt samarbejde med Slagelse by.
Tilbage i 2015 gennemgik centret en stor modernisering både ind- og udvendigt, og fremstår i dag som et moderne, attraktivt og levende shoppingcenter.
Vi er ejet og drevet af Danske Shoppingcentre, som er et joint venture mellem ATP Ejendomme og Danica Ejendomme. I DSCs portefølje finder du 17 af de største og bedst beliggende centre i Danmark - se dem alle her.
Socialt ansvar
Det kan eksempelvis være, at virksomheden arbejder koncentreret med en bestemt målgruppe. Eksempelvis hvis medarbejderne er udsatte eller er personer med psykisk eller funktionsmæssigt handicap.
Ønsketræ - et samarbejde med Slagelse kommune
KLAP medarbejder (kognitivt handicap)
VestsjællandsCentret samarbejder med KLAPjob, som tilbyder løntilskudsjob og fleksjob til mennesker med udviklingshandicap og andre kognitive vanskeligheder. Det gælder uanset om der er tale om mennesker med udviklingshæmning, mennesker med autisme, spasticitet, psykisk sårbare unge eller andre handicap.
Studiemedarbejder og praktikanter
VestsjællandsCentret ligger en stor ære i at bidrage til det sociale ansvar. Det betyder at VestsjællandsCentret har et tæt samarbejde med lokale skoler og erhvervsskoler, og VSCS tilbyder derfor både studiearbejde samt praktikplads.
Historie
1969
I 1969 åbnede VestsjællandsCentret i Jernbanegade, centralt i Slagelse by. Før den tid lå der på hver side en stor tømmerhandel. Hvor City3 ligger i dag, lå Silvan. Hvor VestsjællandsCentret ligger lå det, der senere blev til Grønvold & Schou. Da jernbanen kom til byen i 1856 flyttede firmaet til Kalundborgvej, hvor det havde kornmagasin og tømmerhandel. Da pladsen blev for trang, købte man fem td. land i Jernbanegade, hvor der blev indrettet tømmerhandel, savværk og forgylderi. Da man ønskede at udvide i 1960'erne, var der ikke plads i byen og Grønvold & Schou flyttede til Sorøvej. Ved samme lejlighed blev kommunen tilbudt arealet på Jernbanegade, men ville ikke betale den forlangte pris. Køber blev i stedet et aktieselskab oprettet af Hovedstadens Brugsforening og Schou-Epa. Grunden blev senere solgt til et konsortrium af forsikringsselskabet Nye Danske af 1864, Købstædernes Almindelige Brandforsikring og Privatbanken i Kjøbenhavn A/S, der efterfølgende stod for opførelsen og finanseringen af det nye center. Det var landsretssagfører Henrik Hoffmeyer, der havde fået idéen til centret, da han var på besøg i USA, og han havde relationer til Nye Danske af 1864. Forud for opførelsen af centret måtte man igennem en længere proces, hvor krav fra Boligministeriet gav anledning til problemer. I december 1967 pålagde ministeriet Slagelse Kommune at udarbejde en byplanvedtægt. Allerede i januar 1968 vedtog byrådet den krævende byplanvedtægt, men hermed var sagen ikke slut....
I marts 1968 vedtog byrådet en ny byplanvedtægt, der nu omfattede hele området, der afgrænses af Jernbanegade-Østerbro-Skellet-Torvegade-Rådhuspladsen-Smedegade-Nytorv-Nygade og Schweizerpladsen.
I Januar 1969 blev byplanvedtægten behandlet for sidste gang i byrådet. VestsjællandsCentret åbnede den 20. november 1969 og var dermed det trejde forretningscenter i Danmark.
Fra starten var der to store supermarkeder, et pengeinstitut og omkring 20 butikker. I begyndelsen blev centret mødt med en vis skepsis.
1970
Kunderne fra byen var langt hen ad vejen trofaste og loyale mod de butikker, de hidtil havde handlet i, men mange kunder fra byens store opland var mere nysgerrige og lagde gerne deres handel i centret. Efterhånden blev centret en stor gevinst for Slagelse, da der er gåafstand mellem centret og byens øvrige butikker, og denne sammenhæng mellem by og center blev yderligere styrket i 1971, da der blev etableret en sti mellem centret, Rådhuspassagen og Nyport (nu galleriet) over Casinotorvet.
1980
Centret blev udvidet i 1986, og i 1996 fulgte en udvidelse på yderligere 6.000 m2, da der kom butikker i to etager, og med en del af udvidelsen rykkede centret tættere på bymidten. Senest er Kvickly i 2013 blevet moderniseret, og Post Danmark har åbnet postbutik som erstatning for det lukkede posthus på Sdr. Stationsvej. Centret har nu et butiksareal på ca. 23.000 m2 samt et centertorv, hvor der jævnligt er underholdning, udstillinger og andre aktiviteter.